Kombiwary i szybkowary

Kombiwary to sprzęty kuchenne składające się z naczynia, panelu sterowniczego oraz pokrywy grzejnej, wyposażonej w wentylator, dzięki któremu znajdujące się w naczyniu produkty są owiewane strumieniem gorącego powietrza.

Podkategorie

cofnij do Do kuchni
Outlet

Sprawdź nasze produkty z outletu

Kombiwary znanych producentów w sklepie Wasserman

Konstrukcja kombiwaru powoduje, iż produkty są pieczone bardzo szybko i równomiernie. W kombiwarze możemy w szybki sposób podgrzać, upiec lub ugotować potrawy, a jednocześnie zaoszczędzimy energię, którą wykorzystałby nasz piekarnik. Budowa kombiwaru to: minutnik, termostat do regulacji temperatury, pokrywa, okrągłe szklany pojemnik na żywność, podstawa, ruszt. Dania przyrządzone w tym urządzeniu wyróżniają się naturalnym smakiem i są bogate w wartości odżywcze. Poszczególne modele różnią się w zakresie temperatury, najwyższa wartość sięga zwykle 250ºC, minimalna temperatura to 65ºC

Zastosowanie kombiwara

Kombiwar ma mnóstwo zastosowań. Rozmrażanie – Wystarczy ustawić temperaturę na około 30ºC-40 ºC i co 5 minut sprawdzać stan rozmrożenia. Podgrzewanie – Do podgrzewania nie musisz używać tłuszczu. Wystarczy ustawić temperaturę ok. 50 ºC. Gotowanie na parze – wystarczy wlać na dno pojemnika trochę wody i ułożyć składniki na specjalnej tacce z otworami służącej do gotowania na parze. Pieczenie – w niewielkim kombiwarze można piec ciasta, mięso i inne składniki. Pieczenie nie wymaga użycia tłuszczu, a krótsza obróbka termiczna pozwala na zachowanie soczystości i naturalnego smaku potraw. Grillowanie – do każdego modelu kombiwaru dołączany jest specjalny ruszt służący do grillowania. Smażenie – w tym celu wystarczy namoczyć składniki (np. frytki) w oleju albo oliwie przed włożeniem do pojemnika. Kombiwar nadaje się również do gotowania jaj, robienia grzanek, odświeżania pieczywa.
Strona główna